14/01/2015 08:47:25 UTC+01:00

Reactie op berichtgeving nieuw Jessa ziekenhuis

  • Jessa Ziekenhuis

Vandaag lezen we in de pers dat Diepenbeek nog niet afgeschreven wordt als mogelijke locatie voor het nieuwe Jessa Ziekenhuis. “Dat is op zich goed nieuws” reageert burgemeester Patrick Hermans. “We hebben altijd gezegd dat de locatie op de campus in Diepenbeek de meest geschikte locatie is en we zijn blij dat stilaan alle geesten beginnen te rijpen in die richting. Het nieuwe ziekenhuis zou er perfect gelegen zijn vlakbij de opleiding geneeskunde aan de campus Diepenbeek en biedt uitstekende troeven op vlak van ontsluiting. Het nieuwe ziekenhuis zou zowel met het openbaar vervoer als met de auto erg makkelijk bereikbaar zijn.

Als lijn 1 van de sneltramverbinding is gerealiseerd kan je met de tram als het ware aan het ziekenhuis afstappen en via de N 702 is de zone perfect bereikbaar met de wagen, en kan je vlug op en neer richting Hasselt en Genk. Wat me wel stoort aan de berichtgeving vandaag in de krant is dat de locatie van het ziekenhuis in Diepenbeek gelinkt wordt aan de Demer.

In het verleden werd al eens gesuggereerd dat de locatie in Diepenbeek niet geschikt zou zijn omwille van het feit dat deze in overstromingsgebied zou gelegen zijn, maar ik wil nog eens duidelijk en krachtig herhalen wat ik vroeger ook al heb proberen duidelijk te maken, de voorziene locatie ligt niet in watergevoelig gebied. Het voorziene terrein ligt dan ook niet aan de Demer, zoals vandaag aan de hand van foto’s in bepaalde kranten wordt gesuggereerd, maar op ruim 600 meter afstand van de Demer, namelijk tussen de Plompaertstraat en de Ginderoverstraat, achter de Royermolen, waar er geen overstromingsgevaar dreigt.

Ik begrijp dat niet iedereen de zone in Diepenbeek genegen is, en dat is hun goed recht, maar het is ook mijn taak als burgemeester van Diepenbeek om duidelijk te maken dat wij de geschikte locatie hebben om het nieuwe ziekenhuis in Diepenbeek te huisvesten en dat dit ook zo wordt gecommuniceerd.

Ik wens nogmaals te benadrukken dat de Medische Raad het liefst het ziekenhuis op Diepenbeeks grondgebied wil ontwikkelen en het Diepenbeekse bestuur wil de Raad daarin zo goed mogelijk ondersteunen.

Wij wachten nu verder af in Diepenbeek en hebben vertrouwen in een goede afloop”, aldus burgemeester Patrick Hermans.

nog geen reacties

Reacties:

nog geen reacties.

Plaats reactie:

Provider login

Naam

Url:

terug

PUUR-Diepenbeek
Politiek Uit Uw Regio