22/07/2015 00:00:00 UTC+02:00

Vandalen actief opgespoord via verplaatsbare camera's in Diepenbeek

Op basis van camerabeelden gemaakt door verplaatsbare camera's die de gemeente Diepenbeek onlangs aankocht, worden daders van vandalisme momenteel actief opgespoord. De camera's helpen de politie om daders van allerlei feiten beter en sneller te kunnen opsporen maar hebben tevens ook een ontradend effect.

Enkele maanden geleden kocht de gemeente Diepenbeek, in samenspraak met de lokale politie HAZODI, vijf verplaatsbare camera's aan. Deze camera's worden ingezet in de strijd tegen overlast en criminaliteit. "Het voordeel van verplaatsbare camera's is dat ze kunnen worden ingezet waar het op dat moment nodig is," vertelt burgemeester Patrick Hermans. "Op plaatsen waar er bijvoorbeeld vaak gesluikstort wordt of vernielingen worden aangebracht, kunnen de camera's de overtreders in beeld brengen en kunnen we het probleem een halt toeroepen." Door de aankoop van deze camera's willen de gemeente en de politiezone samen de veiligheid in Diepenbeek verder verhogen. "We hebben vastgesteld dat de camera's al bij de eerste ingebruikname hun nut bewezen hebben," zegt burgemeester Hermans.

Op 27 juni pleegden een groepje jongeren vandalisme in de Ginderoverstraat in Diepenbeek. "Op basis van de beelden van één van de verplaatsbare camera's kunnen we de daders nu actief opsporen," vertelt korpschef Philip Pirard. "De camera's bewijzen dus zeker hun nut."
Op verschillende strategisch gekozen locaties in de gemeente werden vaste palen geplaatst waarop de camera's gemonteerd kunnen worden. Alles gebeurt in overleg met de lokale politie HAZODI.

Niet alleen vandalisme maar ook sluikstorten, vechtpartijen, diefstallen en inbraken in woningen of voertuigen kunnen met behulp van de camera's makkelijker worden opgehelderd. "Al hopen wij dat de camera's in de eerste plaats een ontradend effect hebben," besluit burgemeester Hermans.

nog geen reacties

Reacties:

nog geen reacties.

Plaats reactie:

Provider login

Naam

Url:

terug

PUUR-Diepenbeek
Politiek Uit Uw Regio