02/10/2016 21:09:09 UTC+02:00

Jaarlijkse fietscontroles in Diepenbeek

Naar jaarlijkse gewoonte houdt de politie Limburg Regio Hoofdstad bij de start van het schooljaar fietscontroles aan de scholen in Diepenbeek.

De politie Limburg Regio Hoofdstad houdt elk jaar in de maanden september en oktober fietscontroles aan de lagere scholen en de Provinciale Middenschool in Diepenbeek. “We doen dit om de veiligheid van de schoolgaande kinderen te verzekeren. Het is belangrijk dat zij zich goed zichtbaar in het verkeer kunnen begeven, zeker nu het opnieuw vroeger donker wordt”, aldus burgemeester Patrick Hermans.

Per lagere school gaan twee wijkinspecteurs langs om te controleren of de fietsen voldoen aan de wettelijke voorschriften. De wijkinspecteurs overhandigen hierbij aan elk kind een controlekaart waarop alle wettelijk verplichte fietsonderdelen staan aangeduid. Als een fiets niet in orde is, wordt dit aangeduid op de controlekaart zodat de ouders de nodige maatregelen kunnen nemen.

De wijkinspecteurs zijn vandaag met de eerste controle gestart in Vrije Basisschool PAleiS in het centrum van Diepenbeek. Op donderdag 29 september is de Vrije Basisschool in Rooierheide aan de beurt, op vrijdag 30 september de Vrije Basisschool in Lutselus en op woensdag 5 oktober de Gemeentelijke Basisschool in het centrum van Diepenbeek. De Provinciale Middenschool in Diepenbeek krijgt midden oktober vijf à zes wijkinspecteurs over de vloer voor de fietscontrole.

nog geen reacties

Reacties:

nog geen reacties.

Plaats reactie:

Provider login

Naam

Url:

terug

PUUR-Diepenbeek
Politiek Uit Uw Regio