16/02/2016 00:00:00 UTC+01:00

Verkeerslichten Katteweidelaan-Verbindingslaan tegen september 2016

Tegen de maand september van dit jaar moeten er in Diepenbeek verkeerslichten staan aan het kruispunt op de Katteweidelaan ter hoogte van het kruispunt met de Verbindingslaan, dat is vanmorgen beslist op de vergadering van de Provinciale Commissie voor Verkeersveiligheid. “Dat is bijzonder goed nieuws” zegt burgemeester Patrick Hermans. “Dat kruispunt mag je gerust het zwarte verkeerskruispunt in onze gemeente noemen. Tussen juli 2010 en juli 2015 gebeurden er op het kruispunt Verbindingslaan-Katteweidelaan maar liefst 24 ongevallen, waarvan 1 dodelijk ongeval en 5 ongevallen met zwaar gewonden. Bij deze ongevallen waren er 5 zwakke weggebruikers betrokken, zij zijn op dit kruispunt niet afgeschermd zijn van het autoverkeer.

De verkeerslichten zullen zo afgesteld worden dat de doorstroming zo weinig mogelijk gehinderd wordt.  Alle leden van de Commissie waren het erover eens dat een ingreep op deze plaats om de verkeersveiligheid te verhogen absoluut noodzakelijk is.

Het gemeentebestuur heeft bij het Agentschap Wegen en Verkeer Limburg de voorbije jaren erg aangedrongen om een structurele oplossing voor dit zwarte punt uit te werken.

De herinrichting van dit kruispunt is ook opgenomen in de plannen voor de aanleg van lijn 1 van de sneltramverbinding tussen Hasselt en Maastricht, maar nog langer wachten om een ingreep aan dit gevaarlijke kruispunt uit te voeren, vonden we onverantwoord”, aldus burgemeester Patrick Hermans.

nog geen reacties

Reacties:

nog geen reacties.

Plaats reactie:

Provider login

Naam

Url:

terug

PUUR-Diepenbeek
Politiek Uit Uw Regio