16/10/2015 10:02:26 UTC+02:00

Lokale politie HAZODI houdt strenge controles op overlast studenten in Diepenbeek

Op vraag van burgemeester Patrick Hermans voert de lokale politie HAZODI de komende maanden extra en strenge controles uit op overlast en vandalisme door studenten in de omgeving van de universitaire campus in Diepenbeek.

Vanaf het begin van het nieuwe academiejaar liepen er bij de lokale politie HAZODI verschillende meldingen binnen van overlast veroorzaakt door studenten in Diepenbeek. Dit ging van geluidsoverlast over wildplassen tot vandalisme.

In samenspraak tussen de gemeente Diepenbeek komen er tot het einde van het jaar extra politiecontroles. Er wordt een nultolerantie toegepast voor alle feiten van vandalisme, overlast, het gebruik van de fietsverlichting, etc. De controles gebeuren zowel in uniform als in anonieme kledij. Ook de camera's die de gemeente Diepenbeek enkele maanden geleden aankocht, worden ingezet.

Op een overleg met de studentenverenigingen eerder deze week gaf de lokale politie een woordje uitleg over de rechten en plichten van de verenigingen bij het organiseren van fuiven, etc. Daarnaast hebben alle studenten een brief hieromtrent ontvangen van de universiteit.

Op het einde van het jaar wordt deze aanpak geëvalueerd.

nog geen reacties

Reacties:

nog geen reacties.

Plaats reactie:

Provider login

Naam

Url:

terug

PUUR-Diepenbeek
Politiek Uit Uw Regio