03/08/2015 00:00:00 UTC+02:00

Hondengedragskundige Kris Fastre komt hondenweide openen op het Demerstrand

Op zondag 16 augustus om 16 u. wordt de hondenspeelweide op het Demerstrand officieel geopend, dit op een gedeelte van het voormalige atletiekterrein.

De hondenweide is een plek waar de honden zonder leiband kunnen rondlopen, ideaal bijvoorbeeld voor wie in het centrum met een hond op een appartement woont, waardoor de hond nooit eens vrij kan rondlopen. Maar ook een plek waar je hond op die manier contact kan opbouwen met andere honden en zo een nieuw speelvriendje kan vinden. Ook de hondeneigenaars kunnen elkaar beter leren kennen op een hondenweide, en zo ervaringen over hun honden met elkaar uitwisselen.

Maar met verschillende honden in een hondenweide moet er uiteraard wel opgelet worden dat de honden niet met elkaar in conflict geraken, niet elke hond duldt braafjes het gezelschap van een andere hond en dan is het aan de eigenaar van de hond om attent te zijn zodat er niets fout loopt.

Daarom heeft het gemeentebestuur de Diepenbeekse hondengedragskundige Kris Fastré gevraagd om bij de opening te komen uitleggen waar je precies moet op letten wanneer je met je hond naar de hondenweide komt. Hij zal zelf enkele honden meebrengen om te tonen hoe je dit precies moet doen, zodat zowel de hond als de baas van het bezoek aan de hondenweide in Diepenbeek een fijne en regelmatige uitstap kunnen maken.

Alle hondeneigenaars in Diepenbeek zijn welkom om vergezeld van hun hond op de opening aanwezig te zijn. Om de honden vooraf aan de opening de kans te geven elkaar te leren kennen, start er reeds om 15 u., onder leiding van Kris Fastré, een hondenwandeling op het Demerstrand.

Als je met je hond langskomt best ook, zoals dat altijd moet trouwens, ook een hondenpoepzakje meebrengen zodat het Demerstrand die namiddag niet wordt herschapen in een hondenpoepweide :)

Na de wandeling kunnen de honden en hun baasje dan om 16 u. getuige zijn van de opening van de hondenweide met de demonstratie door Kris Fastré.

Alle hondeneigenaars, graag dus met hond, welkom op de opening van de hondenweide op zondag 16 augustus op het Demerstrand, voor de wandeling om 15 u., gevolgd door de opening van de hondenweide om 16 u.

nog geen reacties

Reacties:

nog geen reacties.

Plaats reactie:

Provider login

Naam

Url:

terug

PUUR-Diepenbeek
Politiek Uit Uw Regio