26/06/2013 09:04:43 UTC+02:00

De Peperstraat en de Waardestraat krijgen verbindingsweg

De Gemeente Diepenbeek heeft een samenwerkingsovereenkomst afgesloten met het Vlaams Gewest en De Lijn over de Spartacuslijn die door onze gemeente zal lopen. De definitieve goedkeuring van de Vlaamse regering moet er nog voor de zomer komen. Daarna zal de aanleg van de sneltram in een stroomversnelling komen.

In de oorspronkelijke plannen werd er geen alternatief gegeven voor het sluiten van de overweg aan de Peperstraat. Daardoor zouden jullie, als bewoners, afgesloten worden van het centrum van de gemeente. Jullie zouden helemaal moeten omrijden via de nog aan te leggen brug aan de Nierstraat om in het centrum te geraken.

Het nieuwe gemeentebestuur vond het niet kunnen dat de inwoners van de Peperstraat zo benadeeld zouden worden. Ook de brandweer vroeg een alternatief voor de afgesloten overweg. De Peperstraat zou voor de hulpdiensten immers moeilijk bereikbaar zijn.

De gemeente heeft daarom bij haar partners (De Lijn en Infrabel) geijverd voor de aanleg van een verbindingsweg tussen de Peperstraat en de Waardestraat. We zijn zeer tevreden dat iedereen akkoord is gegaan. De verbindingsweg zal niet alleen door de hulpdiensten, maar door alle verkeer gebruikt mogen worden. Jullie zullen hierdoor ook in de toekomst het centrum vlot kunnen bereiken.

De gemeente Diepenbeek zal de weg in eigen beheer aanleggen. De totale kostprijs van dit project bedraagt ongeveer €335.000 euro en zal in ongeveer gelijke delen gedragen worden door Infrabel (€100.000), De Lijn (€105.000) en het gemeentebestuur (€130.000).

Wij zullen er bovendien voor ijveren dat de overweg aan de Peperstraat open blijft tot de verbindingsweg met de Waardestraat aangelegd is.

U merkt… waar een wil is, is een (verbindings-)weg.
 

nog geen reacties

Reacties:

nog geen reacties.

Plaats reactie:

Provider login

Naam

Url:

terug

PUUR-Diepenbeek
Politiek Uit Uw Regio