04/06/2013 08:40:03 UTC+02:00

Nieuwe speeltuin op het Demerstrand klaar tegen 1 juli

  • Schets speeltuin Demerstrand

Goed nieuws voor de mama’s en de papa’s met speelvogels in huis in Diepenbeek. Op 27 mei gaan de werken van start voor de aanleg van de nieuwe speeltuin op het Demerstrand. “En die zal net klaar zijn bij de start van de zomervakantie, dus beter konden we dit echt niet inplannen” zegt burgemeester Patrick Hermans, die de werken aanstuurt vanuit het Autonoom Gemeentebedrijf Diepenbeek. “Deze speeltuin is een bijkomende troef om het Demerstrand verder uit te bouwen tot een sport-en recreatiecentrum waar het bruist van de activiteiten. Nog maar vorig jaar hebben we er het nieuwe atletiekterrein met de 400-meter-piste en de Finse piste geopend. Toen hebben we ook de speeltuin in het vooruitzicht gesteld. Onder de nieuwe bestuursploeg is onmiddellijk prioriteit gegeven aan dit dossier, met goed gevolg”.

“Dit is ontzettend goed nieuws”, zegt schepen van jeugd Suzy Wolfs. “De ouders kunnen nu eindelijk weer op een leuke speeltuin in Diepenbeek terecht met hun kinderen en hoeven daarvoor niet uit te wijken naar speelterreinen in de buurt. We hopen zo dat oude tijden hier op het Demerstrand weer kunnen herleven, want in de jaren zestig en zeventig was het vaak kopjes tellen in de speeltuin en de zwemvijver van het Demerstrand”

“En het zal zeker geen alledaagse speeltuin worden” zegt Suzy Wolfs. ”We kozen voor het originele ontwerp van de firma Krambamboul uit Duitsland. De recreatieve speeltuin staat in het teken van het thema “water en strand”. Krambamboul zal de werken overigens zelf uitvoeren.

Voor deze plek heeft Krambamboul een speellandschap ontworpen waar water met al zijn landschapselementen en fantasieën de rode draad vormt door het geheel. Het is een uitdagend en creatief, avontuurlijk en vernieuwend speellandschap, waar kinderen zich kunnen uitleven en ravotten. Het is dus geen doorsnee speeltuin geworden die er snel saai uitziet en dus oninteressant wordt voor de kinderen. Bovendien worden zoveel mogelijk verschillende
klim-, kruip-, klauter-, schommel-, spring-, glij-, en wiebelelementen aangeboden zodat het ganse speellandschap een belevenis op zich wordt.

Centraal door het terrein loopt een houten steiger die het geheel van binnenuit toegankelijk maakt voor rolstoelgebruikers/buggy´s en looprekken. Middelpunt op deze doorlopende steiger is het visserseiland met tal van ervarings-/zandspeelelementen. Verderop ligt het waterslot met reuze glijbaan tussen het zeealgen-klauterparcours. In de andere hoek ligt het scheepswrak dat tegen de klippen is geslagen. In de derde hoek gaat het er met golvende bewegingen aan toe op de groepsschommels en hoog in de mast op de klimpyramide.
Afwisseling wordt gebracht door een “neptunes-chillhoek”, een “watercarrousel”, een “vissige kabelbaan” en “waterige zitbanken” op het talud en onder de bomen buiten het zandspeelbereik. Kortom een zeer divers speellandschap dat op verschillende plekken en door kinderen met verschillende motorische talenten kan worden bespeeld.

De milieuvriendelijke, niet-geïmpregneerde houten spelconstructies hebben een vrolijk en natuurlijk design. De basiskleur van de speelconstructies blijft het natuurlijk, onbehandeld, kromgegroeid robinea hout van duurzaamheidsklasse 1. Enkele kleurrijke accenten als signaalkleuren geven extra sfeer”.

Burgemeester Patrick Hermans laat nog weten dat vanaf 27 mei het fietspad langs de Demer tussen Waardestraat en Stationsstraat afgesloten is, fietsers worden omgeleid op het fietspad via de Kempenstraat, Ganzenbroekstraat en Stationsstraat.

nog geen reacties

Reacties:

nog geen reacties.

Plaats reactie:

Provider login

Naam

Url:

terug

PUUR-Diepenbeek
Politiek Uit Uw Regio