19/05/2013 00:00:00 UTC+02:00

Plannen voor verbindingsweg tussen de Peperstraat en de Waardestraat krijgen vorm

Op 22 april 2013 gaf de gemeenteraad van Diepenbeek haar goedkeuring over de samenwerkingsovereenkomst tussen het Vlaams Gewest, De Lijn en de gemeente Diepenbeek over lijn 1 van de Spartacusverbinding.

Als gemeente hebben we er bijkomend voor geijverd dat er een verbindingsweg komt tussen de Peperstraat en de Waardestraat. We zijn zeer tevreden dat deze verbindingsweg er zal komen én gebruikt zal mogen worden door alle verkeer. Buurtbewoners en studenten zullen hierdoor sneller het centrum bereiken.

Volgens de oorspronkelijke plannen moesten de bewoners van de Peperstraat omrijden via de nog aan te leggen brug aan de Nierstraat, om naar het centrum van de gemeente te rijden. Hierdoor zou de Spartacuslijn voor hen als het ware Diepenbeek in twee verdelen. Bovendien gaf de brandweer een ongunstig advies omdat de Peperstraat voor de hulpdiensten moeilijk bereikbaar zou zijn en er voor hen onvoldoende keermogelijkheid voorzien was.

De gemeente Diepenbeek zal de weg in eigen beheer aanleggen. De totale kostprijs van dit project bedraagt bij benadering 335.000 euro en zal in ongeveer gelijke delen gedragen worden door Infrabel (€ 100.000), De Lijn (€105.000) en het gemeentebestuur (€130.000).

Op de eerstvolgende gemeenteraad zal het dossier, dat de realisatie van deze weg mogelijk zal maken, behandeld worden.

nog geen reacties

Reacties:

nog geen reacties.

Plaats reactie:

Provider login

Naam

Url:

terug

PUUR-Diepenbeek
Politiek Uit Uw Regio