30/04/2013 00:00:00 UTC+02:00

Illegale fuif houdt Diepenbeek wakker

In de nacht van zaterdag 27 april op zondag 28 april is de nachtrust van veel inwoners van Diepenbeek verstoord door luide housemuziek die bleef aanhouden tot 9u ’s morgens.

In tegenstelling tot wat veel inwoners dachten, was deze muziek niet afkomstig van een fuif op de campus van Diepenbeek. De oorzaak was een illegale fuif die georganiseerd was in een lege hangar op het industrieterrein bij het Albertkanaal in Genk.

Vanaf het moment dat de klachten binnenkwamen, om 2u ‘s nachts, is de politiezone van Hazodi op zoek gegaan naar de herkomst van het lawaai. Toen duidelijk werd dat het van het Genkse industrieterrein kwam, werd de politiezone Gaoz verwittigd. Het heeft de politie enige moeite gekost om de fuif stil te leggen. Uiteindelijk werd de muziek pas om 9u ’s morgens volledig uitgezet, wat wij betreuren. 

De politie heeft PV opgemaakt tegen de organisatoren van de illegale fuif. De gemeente Diepenbeek heeft geen bevoegdheid in deze zaak omdat de fuif op het grondgebied van Genk doorging. We hebben er bij de politiezone Gaoz echter op aangedrongen om deze zaak grondig te onderzoeken zodat gelijkaardige incidenten in de toekomst niet meer zullen voorvallen.

Wij betreuren dat nu de perceptie ontstaan is dat de studenten verantwoordelijk waren voor de verstoorde nachtrust. Als gemeente doen we al het mogelijke om een evenwicht te bewaren tussen het recht van de studenten om te fuiven en de nachtrust van de buurtbewoners. Met de praesesverkiezingen zijn het momenteel drukke tijden op de campus, maar door een verhoogde inzet van politie proberen we de situatie dit academiejaar onder controle te houden. We hopen dan ook dat de inwoners van Diepenbeek terug van een onverstoorde nachtrust gaan kunnen genieten.
 

reacties: 1

Reacties: 1

02/05/2013 19:56:29 UTC+02:00

Bezoeker: nysten nicole

Onze nachtrust wordt al 3 weken verstoord. Wij zijn gaan kijken en dit was hier in Diepenbeek op de campus door de studenten ; wij begrijpen niet dat praesisverkiezingen op zo een onfatsoenlijke manier moet gebeuren. Het is onbegrijpelijk dat een burgemeester zo iets toestaat en dat de politie niet kan ingrijpen . ZO een evenementen in open lucht  zijn onverantwoord en onaanvaardbaar

Plaats reactie:

Provider login

Naam

Url:

terug

PUUR-Diepenbeek
Politiek Uit Uw Regio