15/04/2013 00:47:01 UTC+02:00

Een column vanuit mijn kant gezien.

Diepenbeek heeft al jaren een website naast de officiële website van de gemeente. Eerst Diepenbeekinfo en momenteel onder de naam www.diepenbeek.nu . Deze websites werden/worden onderhouden door vrijwilligers die met goede bedoelingen en met een gezonde dosis aan neutraliteit de Diepenbeekse gebeurtenissen via internet gratis in de huiskamers brengen. En met succes.

Sinds enkele weken loopt het vanuit mijn kant gezien wat uit de hand. Columns worden geschreven met inhoud die enkel gekend is door politiekers. Geen probleem zolang de neutraliteit wordt bewaard. Maar hier loopt het de laatste tijd aardig mis. De schrijver van de columns was in het verleden een goede politieker in de oppositie. Het oppositie voeren zit hem nog steeds in de vingers en dat kunnen die vingers de laatste tijd niet meer verbergen.

De ondersteunende politieke reacties op deze columns zijn vaak gestoeld op frustraties die waarschijnlijk veroorzaakt worden door de slechte persoonlijke verkiezingsresultaten. Of reacties van supporters van politiekers die het niet aandurfden zich kandidaat te stellen op 14 oktober 2012 maar nu weer de beste stuurlui zijn. En ja, die staan nog steeds aan wal en nu weliswaar samen met hun politieke vrienden.
 

Hopelijk wordt er in de toekomst nog alleen oppositie gevoerd in de gemeenteraad en niet op de mooie website van Diepenbeek.nu .
 

reacties: 2

Reacties: 2

22/04/2013 23:50:01 UTC+02:00

Bezoeker: jos treunen

Patrick,

Ik heb het niet volgehouden op de gemeenteraad. Goed dat ik daar niet moet zitten.

Maar nu ter zake en ik begin met je laatste bemerking.
 

1. Je weet maar al te goed dat ik ook in het verleden -sinds 2008- de coalitie niet gespaard heb.  
 

2. Je  veronderstellingen over frustraties en verkiezingsresultaten, zijn pure stemmingmakerij die op geen enkele wijze gestaafd wordt maar als dat jouw mening is, dan zij het zo.
 

3. Al kreeg ik mijn informatie van een hond, een kat of… een paard, wat maakt dat uit? Het gaat erom of de feiten waar zijn of niet. En vermits je -zoals geen enkele van je supporters- deze weerlegt of zelfs maar een poging doet, denk ik nog altijd dat ze correct zijn. Verlos me van die onwetendheid.


En tot slot, Patrick, ik wens absoluut niet neutraal te zijn. Dat is trouwens de belangrijkste eigenschap van een (goede of slechte) columnist. En natuurlijk ben ik voor jou en je supporters een slechte columnist. Daar kan ik mee leven. Misschien moet je wat meer columns van anderen lezen…

En ik heb mij indertijd niet aangeboden om te schrijven. Er werd mij gevraagd of ik zin had. Ja dus. En als het een troost mag zijn… Mijn laatste column werd (nog) niet opgenomen.
 

Vriendelijke groet,
  jos

 

Beste Jos,

bedankt om mijn site te bezoeken en een reactie te posten.

Ik ga niet reageren zoals op de site waar u schrijft. Amai...

Het zou fijn zijn moest u zich goed informeren over Paard Centraal. Journalistiek gebaseerd op 1 bron is slechte journalistiek. U schrijft trouwens nog niet de helft van de feiten die Paard Centraal de das heeft om gedaan.

Om af te sluiten wil ik melden dat je mijn naam elke keer in uw columns mag vermelden. Goed of slecht dat maakt mij in feite niet uit. In het verleden hebben ze mij proberen dood te schrijven maar dat is duidelijk niet gelukt. De Diepenbekenaar weet dus beter. Ik vind het alleen maar jammer voor de website Diepenbeek.nu.
 

groeten,

Patrick

 

 

 

24/04/2013 11:07:39 UTC+02:00

Bezoeker: jos treunen

Patrick,


Ik stel nog maar eens vast dat je op geen enkele wijze ‘de inhoud’ van mijn column of mijn eerste reactie tegenspreekt en dat je je beperkt tot bespiegelingen, fantasieën over de informatie waarover ik beschik

Maar misschien heb je een andere column gelezen dan die ik geschreven heb. Ik heb namelijk helemaal niet geschreven over ‘de helft van de feiten’, ik heb over geen enkel feit geschreven’.


Ik zal het nog eens herhalen. Er staat letterlijk: “Zijn daar fouten begaan? Ja. Is daar nu alles zoals het hoort? Neen. Dat is duidelijk, niet?” Niet meer, niet minder.

En wat was mijn belangrijkste kritiek op jou en je cbs? Ik citeer: “Zonder ook maar één (=1) stap te zetten voor overleg een beslissing doordrukken?”

Is het nu duidelijk?


En dan kon ik het in mijn column nog niet eens hebben over de onwaarheden die je vertelde in het Nieuwsblad van zaterdag 13 april. Of was je slecht geïnformeerd?

Maar als jouw uitspraken de Diepenbekenaar eerder overtuigen dan mijn schrijfsels, kan ik daar niets aan veranderen. Het is wat het is. 


Vriendelijke groet,
 jos

Plaats reactie:

Provider login

Naam

Url:

terug

Huidige bezoekers

  • bezoekers: 29 bezoekers
  • bots: Google [Bot]

Laatste reacties

PUUR-Diepenbeek
Politiek Uit Uw Regio