07/04/2013 11:03:01 UTC+02:00

Beleidspartijen sparen 5000 euro uit op 8 april

Aanstaande maandag 8 april wordt er door de Diepenbeekse oppositiepartijen een extra gemeenteraad samengeroepen betreffende de tracé keuze voor Spartacus lijn 2.

Tijdens de vorige gemeenteraad werd hetzelfde punt verdaagd door een democratische meerderheid van 16 tegen 9.

Standpunt werd reeds ingenomen
Op 26 augustus 2012 werd door het vorige bestuur immers het standpunt ingenomen om te kiezen voor het Caetsbeek-Noord tracé. Het huidige bestuur blijft bij dit standpunt. Tijdens de onderhandelingen wordt Diepenbeek als een volwaardige partner betrokken en zal men ernstig rekening houden met de wensen van het nieuwe beleid.

Goede verstandhouding met partners
Daarenboven zal de de gemeenteraad van 22 april nog eerst moeten oordelen over het Spartacus lijn 1 dossier. Het onderhandelde resultaat van Spartacus lijn 1 is het resultaat van de constructieve samenwerking tussen alle betrokken partners. Een extra gemeenteraad om een reeds gekend standpunt te bekrachtigen zou geen enkele toegevoegde waarde hebben. Het zou enkel kunnen leiden tot een ondermijning van de positieve sfeer aan de onderhandelingstafel.

Discussie verder zetten op gemeenteraad 22 april
De meerderheidspartijen wensen de discussie aan te gaan op de gemeenteraad van 22 april. Er werd reeds op de gemeenteraad van 18 maart democratisch besloten dat het punt niet hoogdringend was. De partners kennen reeds het standpunt betreffende de tracé keuze en de huidige goede verstandhouding met deze partners moeten we verderzetten. Jammer genoeg kan de kost van een extra gemeenteraad (+/-5000 euro) enkel vermeden worden door geen gehoor te geven aan de oproep van de oppositie.
 

nog geen reacties

Reacties:

nog geen reacties.

Plaats reactie:

Provider login

Naam

Url:

terug

PUUR-Diepenbeek
Politiek Uit Uw Regio