24/03/2013 21:26:49 UTC+01:00

Acht pv's bij fietscontroles in Diepenbeek

De politie heeft de voorbije weken, op vraag van burgemeester Patrick Hermans van Diepenbeek, fietscontroles uitgevoerd. Er werden acht processen-verbaal opgesteld omdat de fietsverlichting niet in orde was.

Vorige maand controleerde de politie 219 fietsers in de omgeving van de Universiteit Hasselt, campus Diepenbeek. De actie was aangekondigd via de sociale media om zoveel mogelijk studenten te bereiken. Toch waren er nog 131 fietsers niet in orde. Zij kregen een mondelinge waarschuwing.

Tussen 6 en 14 maart werd er opnieuw gecontroleerd, maar nu werd er wel geverbaliseerd. Er werden 8 processen-verbaal opgesteld voor defecte of niet naar behoren functionerende fietsverlichting.

Goede zichtbaarheid
"De lokale politie HAZODI wil met deze actie burgers opnieuw bewust maken van het belang van een goede zichtbaarheid in het verkeer”, vertelt korpschef Philip Pirard. “Op die manier willen wij het aantal verkeersongevallen in onze zone waarbij zwakke weggebruikers betrokken zijn verder laten dalen."

Sensibilisering
Burgemeester Hermans is zeer tevreden over de behaalde resultaten: “Uit deze actie blijkt duidelijk dat sensibilisering werkt. Dat merken we ook ieder jaar bij de controles op fietsverlichting die we uitvoeren bij de andere schoolinstellingen van Diepenbeek. In de toekomst zullen we dit soort acties dan ook regelmatig blijven herhalen.”
 

nog geen reacties

Reacties:

nog geen reacties.

Plaats reactie:

Provider login

Naam

Url:

terug

Huidige bezoekers

  • bezoekers: 3 bezoekers
  • bots: Google [Bot]

PUUR-Diepenbeek
Politiek Uit Uw Regio