16/11/2012 15:52:34 UTC+01:00

Gouverneur geeft schepen Hermans gelijk ivm Heidestraat

  • Heidestraat
  • Heidestraat2

In oktober 2011 werd zonder consensus in het college de opdracht gegeven om de Heidestraat af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer. Omdat de vrees bij de voorstanders bestond dat de beslissing zou worden teruggedraaid werd de opdracht gegeven een gedeelte van de weg op te breken. De veiligheid voor voetganger en fietser kwam hierdoor in het gedrang.

Na een welles nietes spelletje in verschillende gemeenteraden en colleges over het wel of niet terug openen en herstellen van de Heidestraat diende raadslid Freddy Blokken (PUUR) in juni 2012 het agendapunt in om de eerder opgebroken en voor alle gemotoriseerd verkeer afgesloten Heidestraat te herstellen met dolomiet en wegneembare paaltjes (dolomiet opgelegd door RUP). Dit uit bekommernis voor de veiligheid van de zwakke weggebruiker.

De gemeenteraad ging met een wisselmeerderheid akkoord om de Heidestraat te laten herstellen zoals voorgesteld door raadslid Blokken.

Tijdens het daaropvolgende schepencollege werd er beslist om het goedgekeurde ontwerp van de gemeenteraad niet te laten uitvoeren omdat het ontwerp niet zou voldoen aan het RUP-Dautenweyers. Dit erg tegen de zin van burgemeester Steegmans en schepen van openbare werken Hermans.

Schepen Hermans Patrick was overtuigd dat het ontwerp volledig voldeed aan het RUP en diende prompt een klacht in tegen de beslissing van het college. In de tussenperiode van indienen en uitspraak van de klacht werd schepen Hermans waarnemend burgemeester en liet in kader van de veiligheid het wegdek herstellen met dolomiet. De straat bleef afgesloten door betonblokken.

De gouverneur geeft schepen Hermans nu gelijk. Het in juni goedgekeurde ontwerp kan nu uitgevoerd worden. De betonblokken moeten verdwijnen en vervangen worden door wegneembare paaltjes.
Hopelijk eindigt door de uitspraak van de gouverneur nu het politieke spel over de Heidestraat

Lees hier de brief van de gouverneur.

nog geen reacties

Reacties:

nog geen reacties.

Plaats reactie:

Provider login

Naam

Url:

terug

PUUR-Diepenbeek
Politiek Uit Uw Regio