15/01/2012 15:55:30 UTC+01:00

Drie raadsleden stappen over naar PUUR-Diepenbeek

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van PUUR-Diepenbeek in aanwezigheid van 250 sympathisanten werd het onderstaande nieuws bekend gemaakt.

 

De gemeenteraadsleden Miet Nelissen, Suzy Wolfs en OCMW-raadslid Paula Goffinghs doen hun overstap van sp.a-Diepenbeek naar PUUR-Diepenbeek. Deze drie dames zijn tewerkgesteld bij de socialistische mutualiteit De Voorzorg. Belangrijk om weten is dat zij ook bij hun werkgever De Voorzorg hun ontslag geven. PUUR-Diepenbeek wordt door hun overstap de grootste fractie binnen de meerderheid in de Diepenbeekse gemeenteraad.

Voorbije zaterdag werden drie ontslagbrieven aangetekend verstuurd aan de socialistische mutualiteit De Voorzorg, werkgever van Miet, Paula en Suzy.
 Vanaf 1 mei 2012 zullen zij niet meer tewerkgesteld zijn bij De VoorzorgDit vertrek is er niet zomaar gekomen.

Miet Nelissen : “Eind 2010 werd er door de sp.a-top een onbegrijpelijke beslissing genomen. Toenmalig voorzitter van sp.a-Diepenbeek Patrick Hermans werd uit de partij gezetDeze beslissing was een keerpunt binnen die partijHet merendeel van de leden is vetrokken en heeft de ontslagen voorzitter gevolgd, wij konden dit spijtig genoeg niet omdat wij door onze job gebonden waren aan sp.a.  Vaak hebben wij te kennen gegeven dat wij niet akkoord waren met deze beslissing en zeker niet met de manier van werken en handelen van schepen Frank Keunen binnen sp.a-Diepenbeek.  Foto’s van de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 werden vaak zonder onze goedkeuring gebruikt in de huidige folders van sp.a-Diepenbeek.  Hierbij werden citaten geplaatst zonder ons medeweten.”

Suzy Wolfs : “Via de top van sp.a Limburg en van De Voorzorg werden wij onder druk gezet om toch actief mee te werken binnen de sp.a-afdeling in Diepenbeek.  De laatste vergadering in het bijzijn van Guy Swennen, provinciaal sp.a-secretaris Benny Biets en directeur Tony Coonen duurde maar liefst 2u en 45 min en heeft ons emotioneel diep geraakt.  Met het laten uitschijnen van overplaatsing tot ontslag werd deze psychologische druk onhoudbaar voor ons maar ook voor ons gezinsleven.”

Paula Goffinghs : “Een job die ik meer dan 20 jaar met hart en ziel heb uitgeoefend en waar wij enorm veel appreciatie kregen van onze klanten, geef je niet zomaar op zonder ernstige redenenWij hopen op het begrip van onze klanten van De Voorzorg en danken hun voor de jarenlange genegenheidHopelijk worden wij tijdens onze opzegperiode niet overgeplaatst naar Hasselt, zodat wij persoonlijk nog afscheid kunnen nemen van onze klanten in ons kantoor te Diepenbeek.”

Het ontslag bij De Voorzorg heeft tot gevolg dat wij vanaf nu ons volledig distantiëren van sp.a-Diepenbeek.  De overstap naar PUUR-Diepenbeek is een logisch gevolg van de goede samenwerking in het verleden met schepen Hermans en zijn partijgenotenHet geeft ons het gevoel van terug thuis te komen.
 

nog geen reacties

Reacties:

nog geen reacties.

Plaats reactie:

Provider login

Naam

Url:

terug

PUUR-Diepenbeek
Politiek Uit Uw Regio