Sport- en recreatiecentrum Demerstrand

Maandag 14 februari zijn de personeelsleden van de technische dienst van de gemeente gestart met de voorbereidende werken en grondwerken om de uitbouw van het sport- en recreatiecentrum Demerstrand mogelijk te maken. Het gaat over de eerste fase van de uitbouw die in twee luiken uitgevoerd zal worden. De aannemer die zal instaan voor de aanleg van de infrastructuur zal dit voorjaar aangesteld worden.

Het eerste gedeelte dat nu gerealiseerd wordt, behelst ondermeer de aanleg van 2 extra voetbalvelden. De huidige voetbalvelden gelegen aan de kant van de Waardestraat blijven in afwachting van de vernieuwing hiervan tot 2014 verder dienst doen. Eén van de nieuwe terreinen wordt geïntegreerd in het nieuwe atletiekterrein. Dat nieuwe atletiekterrein krijgt dezelfde voorzieningen als het huidige terrein (spurtstrook en een zone voor alle kampnummers van discuswerpen tot hoogspringen). Nieuw is hier en toch wel bijzonder de aanleg van een heuse 400 meter-piste zodat alle loopwedstrijden mogelijk worden. Slechts 9 Limburgse gemeenten beschikken vandaag over zulk een officiële piste.

Het huidige joggingpad op zich verdwijnt. Rond de vijver (dus ongeveer op de plaats van het huidige pad) komt een lus van de nieuwe Finse piste die door het volledige terrein van het Demerstrand zal lopen. De jogger kan kiezen tussen diverse afstanden. Een Finse piste is een speciaal loopparcours voor joggers: om het loopcomfort te verbeteren bestaat de bovenlaag uit houthaksel. De zachte, dempende toplaag geeft een aangenaam loopgevoel en voorkomt beter blessures. In eerste fase zal al een flink gedeelte van de Finse piste aangelegd worden.Op recreatief vlak is de aanleg van een behoorlijk grote speeltuin/speelweide voorzien.

De geraamde kostprijs van dit eerste luik van deze eerste fase bedraagt 2,5 miljoen euro, om budgettaire redenen wordt het tweede luik met de aanleg van twee extra voetbalvelden en een nieuw cafetaria verdaagd naar 2014. Aan de kant van de Waardestraat, naast het nieuwe hoofdterrein, wordt dan een nieuw gebouw opgetrokken met kleedkamers, berging en kantine. Er wordt een overdekte tribune aangebouwd voor 200 plaatsen tegen de kantine. De tribune zal gericht worden naar het hoofdvoetbalterrein.

Bijlagen:

Grond- en kapwerken Demerstrand

Zoals jullie op de foto's kunnen zien zijn de grond- en kapwerken bezig op het Demerstrand. Deze voorbereidende werken worden in eigen beheer uitgevoerd door de technische dienst. Volgens de planning moeten deze werken beëindigd worden in de maand augustus 2011. Er is dus nog aardig wat werk uit te voeren. Uit de foto's kan men zich voorlopig nog geen beeld vormen van het toekomstige sport- en recreatiegebied. Maar na verloop van tijd zal alles wel duidelijk worden.

  • picture
  • picture
  • picture

PUUR-Diepenbeek
Politiek Uit Uw Regio