Patrick Hermans is Diepenbeeks. Puur Diepenbeeks, net 50 jaar. Hij woont samen met zijn echtgenote Heidi en hun zonen Ruben (16) en Cedric (18) in een prachtig hoekje van het Crijt, dat zo mooi 'Op de Kalenberg' heet. Vader Romain en moeder Maria bezorgden Patrick en zijn zus Brigitte een onbezorgde warme thuis in de Jeugdstraat. Van Romain en Maria kreeg hij die typische  Diepenbeekse nuchterheid mee, en leerde hij het Diepenbeekse dialect waar hij zich zo graag van bedient. 

Zijn opleiding begon op de schoolbanken van de Diepenbeekse Rijksbasisschool. Het KTA 1 in Hasselt scherpte zijn voorliefde voor technologie aan. Aan de hogeschool in Mol studeerde hij af als elektronicus. En omdat nieuwe technologie hem mateloos boeide, specialiseerde hij zich gedurende 2 jaar in de audio- en videotechnieken. Dat was toen spitstechnologie. Hij vond zijn beroepsuitdaging bij Infrax, waaraan hij vandaag nog deeltijds verbonden is. 

Patrick steekt zijn fierheid over zijn geboortedorp nooit onder stoelen of banken. Langs de kant staan ligt niet in zijn aard. Dat is meteen de reden waarom hij in 2001 startte als gemeenteraadslid en fractievoorzitter in de oppositie. Vanaf 2007 tot 2012 zette hij zich voluit in als schepen. Op die manier groeide hij gestaag in het Diepenbeekse gemeentebestuur om vanaf 2013 uw burgemeester te worden.

Patrick is meestal één brok energie. Zeker op het sportterrein. Zijn jeugd bracht hij al voetballend door en hij nam verantwoordelijkheid op als scheidsrechter in de nationale voetbalafdelingen. Omdat ploegsport moeilijk in zijn drukke agenda paste vond hij zijn sportplezier in het lopen. Blessureleed houdt Patrick niet tegen. Hij sprong op de fiets, werd een fervent fietser en vond een warme vriendenkring in het Diepenbeekse wielermilieu. Als hij zelf niet aan het sporten is vind je hem naast de atletiekpiste waar hij met een groot hart supportert voor zijn twee zonen tijdens een atletiekwedstrijd. 

Huidige bezoekers

  • bezoekers: 2 bezoekers

Laatste reacties

PUUR-Diepenbeek
Politiek Uit Uw Regio