01/05/2014 16:06:12 UTC+02:00

Geen ziekenhuis in Diepenbeek

Politiek Limburg is van mening dat er op de campus in Diepenbeek geen gecentraliseerd ziekenhuis moet komen. Die site wordt gevrijwaard voor onderwijsfuncties, park en groen. De politiekers zijn van oordeel dat de huidige Jessa-site voldoende mogelijkheden biedt voor een verdere ontwikkeling, bovendien dichtbij het stadscentrum van Hasselt. Dat laatste sluit aan bij de visie van het Jessa Ziekenhuis en Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL): men wil het aanbod aan zorgfuncties en gespecialiseerde diensten gespreid  houden op de verschillende bestaande sites, maar de diensten wel op elkaar afstemmen.

Patrick Hermans: "Men kan beter de krachten bundelen en centraal in Limburg een universitair ziekenhuis bouwen. Diepenbeek heeft de gronden ter beschikking maar het mag er omwille van de politieke strijd tussen Hasselt en Genk om het grootste ziekenhuis te hebben niet komen. Liever twee ziekenhuizen financieren om politieke redenen dan één om medische redenen. De Limburgers zijn hier het slachtoffer van en zullen ook in de toekomst nog vaak naar Leuven mogen rijden. 

Patrick Hermans over Grup Hasselt Genk

Artsen zullen acties ondernemen nu ziekenhuis in Hasselt blijft"

reacties: 1

Reacties: 1

05/05/2014 11:51:13 UTC+02:00

Bezoeker: Jos

Dit is een terechte beslissing, een uitbreiding op de huidige vestiging spreekt voor zich.  Dit zijn 2 uitstekende uitstekende ziekenhuizen in 2 toch wel grote steden.  Hoort absoluut niet thuis in Diepenbeek.  Soms krijgt de scheurpartij ook ongelijk :-)

 

Beste Jos, bedankt voor uw reactie. Even verduidelijken dat de partij PUUR hier nooit vragende partij is voor geweest maar we hadden het ziekenhuis wel graag zien komen in Diepenbeek. De vraag is van de geneesheren gekomen van het Jessa ziekenhuis. Volgens u slaan de geneesheren dus de bal volledig mis. Dit zijn thans de ervaringsdeskundigen die perfect weten waar een ziekenhuis het best kan gebouwd worden. Ik durf ze niet tegenspreken.

groeten,

Patrick

Plaats reactie:

terug

Huidige bezoekers

  • bezoekers: 2 bezoekers
  • bots: Google [Bot]

Laatste reacties

Tweets

PUUR-Diepenbeek
Politiek Uit Uw Regio